Parangrohni furrën në 120 gradë dhe në një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore, shtroni një fletë letër kuzhine.
Në një procesor ushqimi ose në një qese ushqimi, shtypni biskotat. Hidhini në një tas me gjapin e shkrirë dhe përziejini mirë. Masën e krijuar shtrojeni dhe shtypeni mirë në bazën e tavës dhe lëreni mënjanë.
Në një tas, rrihni me rrahëse elektrike sheqerin kaf dhe kremin e djathit. Më pas shtoni kosin dhe vezët një nga një. Në fund shtoni lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe miellin.
Më pas shtoni 2/3 e mjedrave duke i shtypur lehtësisht që të ëshojnë lëngun në përzierjen e përgatitur. Masën shtrojeni mbi shtresën e biskotave dhe sheshojeni në sipërfaqe.
Piqeni për 45 minuta-1 orë dhe fikeni furrën. Lëreni brenda tortën dhe për një orë dhe pastaj nxirreni të ftohet në temperaturë ambienti. Dekorojeni me pjesën e mbetur të mjedrave dhe sheqer pluhur.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento