Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Parangrohni furrën në 120 gradë dhe në një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore, shtroni një fletë letër kuzhine.
Në një procesor ushqimi ose në një qese ushqimi, shtypni biskotat. Hidhini në një tas me gjapin e shkrirë dhe përziejini mirë. Masën e krijuar shtrojeni dhe shtypeni mirë në bazën e tavës dhe lëreni mënjanë.
Në një tas, rrihni me rrahëse elektrike sheqerin kaf dhe kremin e djathit. Më pas shtoni kosin dhe vezët një nga një. Në fund shtoni lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe miellin.
Më pas shtoni 2/3 e mjedrave duke i shtypur lehtësisht që të ëshojnë lëngun në përzierjen e përgatitur. Masën shtrojeni mbi shtresën e biskotave dhe sheshojeni në sipërfaqe.
Piqeni për 45 minuta-1 orë dhe fikeni furrën. Lëreni brenda tortën dhe për një orë dhe pastaj nxirreni të ftohet në temperaturë ambienti. Dekorojeni me pjesën e mbetur të mjedrave dhe sheqer pluhur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento