Parangrohni furrën në 120 gradë dhe në një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore, shtroni një fletë letër kuzhine.
Në një procesor ushqimi ose në një qese ushqimi, shtypni biskotat. Hidhini në një tas me gjapin e shkrirë dhe përziejini mirë. Masën e krijuar shtrojeni dhe shtypeni mirë në bazën e tavës dhe lëreni mënjanë.
Në një tas, rrihni me rrahëse elektrike sheqerin kaf dhe kremin e djathit. Më pas shtoni kosin dhe vezët një nga një. Në fund shtoni lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe miellin.
Më pas shtoni 2/3 e mjedrave duke i shtypur lehtësisht që të ëshojnë lëngun në përzierjen e përgatitur. Masën shtrojeni mbi shtresën e biskotave dhe sheshojeni në sipërfaqe.
Piqeni për 45 minuta-1 orë dhe fikeni furrën. Lëreni brenda tortën dhe për një orë dhe pastaj nxirreni të ftohet në temperaturë ambienti. Dekorojeni me pjesën e mbetur të mjedrave dhe sheqer pluhur.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento