Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere të madhe, zieni ujin e kriposur për të gatuar makaronat. Hidhini ato në ujë kur të ziejë dhe trazojini në mënyrë që të mos ngjiten.
Lërini në zjarr për aq kohë sa thonë udhëzimet në paketim dhe kur të jenë gati, hiqni veҫ dy gota nga uji i tyre dhe kullojini.
Në një tigan të madh hidhni vajin dhe piperin, që do ta skuqni për rreth 30 sekonda derisa të lëshojë aromën e tij.
Shtoni gjysmë gotë nga uji i makaronave, shtoni dhe makaronat dhe trazojini mirë. Hiqeni tiganin nga zjarri dhe shtoni dy djathërat e grirë duke trazuar vazhdimisht derisa uji dhe djathi të kenë formuar një salcë kremoze.
Nëse përzierja është e thatë apo janë krijuar toptha, thjesht shtoni më shumë ujë gradualisht. Shërbejini në moment duke i spërkatur sërish me piper dhe djathë të grirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento