Së pari, thërrmojmë djathin e bardhë në një tas të madh. Shtojmë vezët dhe qumështin dhe i përziejmë mirë për të krijuar një masë të njëtrajtshme. Përgatisim një tavë duke e lyer me pak gjalpë të shkrirë.
Në tavën e përgatitur shtrojmë një petë, e lyejmë me gjalpë dhe pastaj shtrojmë një pjesë të mbushjes me djathë dhe vezë. Përsërisim këtë proces duke shtuar petët dhe mbushjen derisa të mbarojnë përbërësit. Shtrojmë një petë të fundit sipër dhe e lyejmë me gjalpë të shkrirë.
E pjekim byrekun në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 30-40 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë dhe të bëhet krokante.
Shoqërohet me: Kos të freskët dhe sallatë jeshile. Konsumohet si pjatë kryesore në mëngjes ose darkë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento