Byrek me djathë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
400 kcal për porcion
Petë të gatshme për byrek (500 g)
Djathë i bardhë (400 g)
Vezë (3 të mëdha)
Qumësht (200 ml)
Gjalpë i shkrirë (100 g)
Kripë sipas shijes

Përgatitja

Së pari, thërrmojmë djathin e bardhë në një tas të madh. Shtojmë vezët dhe qumështin dhe i përziejmë mirë për të krijuar një masë të njëtrajtshme. Përgatisim një tavë duke e lyer me pak gjalpë të shkrirë.

Në tavën e përgatitur shtrojmë një petë, e lyejmë me gjalpë dhe pastaj shtrojmë një pjesë të mbushjes me djathë dhe vezë. Përsërisim këtë proces duke shtuar petët dhe mbushjen derisa të mbarojnë përbërësit. Shtrojmë një petë të fundit sipër dhe e lyejmë me gjalpë të shkrirë.

E pjekim byrekun në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 30-40 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë dhe të bëhet krokante.

Shoqërohet me: Kos të freskët dhe sallatë jeshile. Konsumohet si pjatë kryesore në mëngjes ose darkë.

Komento