A di me bo fli ti?
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Përgatitja
Së pari, thërrmojmë djathin e bardhë në një tas të madh. Shtojmë vezët dhe qumështin dhe i përziejmë mirë për të krijuar një masë të njëtrajtshme. Përgatisim një tavë duke e lyer me pak gjalpë të shkrirë.
Në tavën e përgatitur shtrojmë një petë, e lyejmë me gjalpë dhe pastaj shtrojmë një pjesë të mbushjes me djathë dhe vezë. Përsërisim këtë proces duke shtuar petët dhe mbushjen derisa të mbarojnë përbërësit. Shtrojmë një petë të fundit sipër dhe e lyejmë me gjalpë të shkrirë.
E pjekim byrekun në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 30-40 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë dhe të bëhet krokante.
Shoqërohet me: Kos të freskët dhe sallatë jeshile. Konsumohet si pjatë kryesore në mëngjes ose darkë.
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Përgatitja Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin...
Përgatitja Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento