Vendosni mollët mesatare, sheqerin dhe kanellën në një tenxhere të vogël me 1 lugë gjelle ujë. Mbulojeni me kapak dhe ziejini në zjarr të ulët për 10-15 minuta derisa molla të tretet dhe të kthehet në një komposto.
Përzieni gjalpin dhe mollën e ëmbël dhe gatuajeni për 5 minuta të tjera, pa mbuluar, derisa molla të jetë thjesht e butë, por të ruajë formën e saj dhe çdo ujë i tepërt të ketë avulluar për të bërë një komposto të trashë. E heqim nga zjarri dhe e lëme të ftohet
Ngrohni furrën në 220C. Hapni fletën e sfoliatës në një sipërfaqe pune dhe priteni në 4 drejtkëndësha të barabartë. Ndani mbushjen e mollës në njërën anë të secilit prej drejtkëndëshave, duke lënë një kufi prej 1 cm. Lyejeni kufirin me qumësht dhe palosni pjesën e zbrazët të brumit mbi mbushjen dhe shtrëngonjini së bashku. Lyejeni me më shumë qumësht dhe spërkatni me sheqer. Bëni një vrimë të vogël për avullin në mes të petës.
Transferoni në një tepsi të veshur me letër pjekjeje dhe piqini për 20-25 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të fryhen. Lëreni të ftohen për 10 minuta në një raft teli (mbushja do të shkrihet kur të dalë për herë të parë nga furra) përpara se ta servirni të ngrohtë me një lugë akullore vanilje, ose shërbejeni në temperaturën e dhomës. Mbajeni për 2 ditë në një enë hermetike.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento