Vendosni mollët mesatare, sheqerin dhe kanellën në një tenxhere të vogël me 1 lugë gjelle ujë. Mbulojeni me kapak dhe ziejini në zjarr të ulët për 10-15 minuta derisa molla të tretet dhe të kthehet në një komposto.
Përzieni gjalpin dhe mollën e ëmbël dhe gatuajeni për 5 minuta të tjera, pa mbuluar, derisa molla të jetë thjesht e butë, por të ruajë formën e saj dhe çdo ujë i tepërt të ketë avulluar për të bërë një komposto të trashë. E heqim nga zjarri dhe e lëme të ftohet
Ngrohni furrën në 220C. Hapni fletën e sfoliatës në një sipërfaqe pune dhe priteni në 4 drejtkëndësha të barabartë. Ndani mbushjen e mollës në njërën anë të secilit prej drejtkëndëshave, duke lënë një kufi prej 1 cm. Lyejeni kufirin me qumësht dhe palosni pjesën e zbrazët të brumit mbi mbushjen dhe shtrëngonjini së bashku. Lyejeni me më shumë qumësht dhe spërkatni me sheqer. Bëni një vrimë të vogël për avullin në mes të petës.
Transferoni në një tepsi të veshur me letër pjekjeje dhe piqini për 20-25 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të fryhen. Lëreni të ftohen për 10 minuta në një raft teli (mbushja do të shkrihet kur të dalë për herë të parë nga furra) përpara se ta servirni të ngrohtë me një lugë akullore vanilje, ose shërbejeni në temperaturën e dhomës. Mbajeni për 2 ditë në një enë hermetike.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento