Bukë me arra dhe rrush të thatë. Përgatitet shumë thjesht në shtëpi

Bukë me arra dhe rrush të thatë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 2 orë 30 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Të bësh bukën në shtëpi nuk duket dhe aq argëtuese, por megjithatë ka një mënyrë të thjeshtë dhe praktike për ta përgatitur, sidomos me këtë recetë me arra e rrush të thatë. Mund të shoqëroni pjata të ndryshme ose t’ua servirni fëmijëve në mëngjes.

Ingredientët

  • 250 gr miell tipi 1
  • 20 gr miell hikërri
  • 1 kub maja
  • 200 ml ujë
  • 100 gr rrush i thatë
  • 150 gr arra
  • Kripë
  • Vaj ulliri

Udhëzimet

1

Përzieni bashkë dy llojet e miellit, shtoni kripë dhe ujin ku keni shkrirë majanë.

2

Shtroni tre lugë vaj ulliri dhe zini brumin. Lëreni të pushojë për të paktën 20 minuta në një vend të ngrohtë dhe me lagështirë. Prisni arrat me thikë, bashkojini me rrushin dhe pastaj shtojani brumit pas 20 minutash, duke e përzier.

3

Ndajeni brumin në 10 topa të vegjël dhe lërini të vijnë për dy orë në një vend me lagështirë dhe temperaturë konstante, mundësisht brenda në furrë.

4

Piqeni në furrë me avull (100 gradë) për gati 10 minuta.

5

Shërbejini të ngrohta, ndoshta duke i shoqëruar me djathë dhie.

Lini një koment