Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Të bësh bukën në shtëpi nuk duket dhe aq argëtuese, por megjithatë ka një mënyrë të thjeshtë dhe praktike për ta përgatitur, sidomos me këtë recetë me arra e rrush të thatë. Mund të shoqëroni pjata të ndryshme ose t’ua servirni fëmijëve në mëngjes.
Përzieni bashkë dy llojet e miellit, shtoni kripë dhe ujin ku keni shkrirë majanë.
Shtroni tre lugë vaj ulliri dhe zini brumin. Lëreni të pushojë për të paktën 20 minuta në një vend të ngrohtë dhe me lagështirë. Prisni arrat me thikë, bashkojini me rrushin dhe pastaj shtojani brumit pas 20 minutash, duke e përzier.
Ndajeni brumin në 10 topa të vegjël dhe lërini të vijnë për dy orë në një vend me lagështirë dhe temperaturë konstante, mundësisht brenda në furrë.
Piqeni në furrë me avull (100 gradë) për gati 10 minuta.
Shërbejini të ngrohta, ndoshta duke i shoqëruar me djathë dhie.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment