250 g çokollatë të zezë (të paktën 70% kakao), e copëtuar në copa të vogla
225 g sheqer pluhur
3 vezë
100 gr bajame të bluara
Ngrohni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një tavë tortash katrore 20 x 20 cm të thellë 4cm dhe shtrojeni me letër pjekjeje. Shkrini 200 gr çokollatë së bashku me gjalpin në një tas të madh rezistent ndaj nxehtësisë, të vendosur mbi një tigan me ujë të valuar (sigurohuni që fundi i enës të mos prekë ujin), duke i përzier herë pas here. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet për 10 minuta.
Ndërkohë, rrihni sheqerin, vezët dhe pak kripë së bashku në një tas të madh derisa të tretet dhe të bëhet shkumë – duhet të duket si një milkshake me shkumë. Kjo do të marrë 2-3 minuta me një rrahëse elektrike, ose rreth 5-8 minuta me një rrahëse vezësh. Hidhni në të masën e gjalpit dhe çokollatës së bashku me bajamet, më pas përzieni gjithçka së bashku derisa të mos ketë vija çokollate. Hidheni përzierjen në tavë, shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të çokollatës dhe piqeni për 25 minuta.
Lëreni të ftohet për 10 minuta, më pas hidheni në tas dhe shërbejeni të ngrohtë për një puding. Përndryshe, lëreni të ftohet plotësisht në tavë dhe më pas priteni në katrorë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento