Brokoli i pjekur është aq i thjeshtë sa tingëllon — thërrmojeni atë në furrë dhe lëreni të thahet dhe të zbutet në nxehtësi.
Hapat e thjeshtë janë si më poshtë: Filloni duke marrë kokën e brokolit dhe duke hequr kërcellin e gjatë deri në pikën ku koka ndahet në tufa. Pastaj hiqni tufat me dorë ose duke përdorur një thikë, cilindo që preferoni!
Pasi të keni ndarë kokën e brokolit në lule, u jepni atyre një shpëlarje të mirë dhe lërini mënjanë të thahen.
Nxehni nfurrën tuaj deri në 200 gradë C. Mos kini frikë nga nxehtësia e lartë! Në një tavë pjekjeje (nuk ka nevojë për ta rreshtuar), shtrijeni brokolin dhe hidhni pak vaj ulliri, kripë për shije dhe spec, gjithashtu, nëse ju pëlqen dhe përziejini të gjitha bashkë.
Koha e gatimit do të ndryshojë në varësi të madhësisë së tufave tuaja. Kur skajet të bëhen kafe dhe kërcelli është i butë, nxirreni tavën nga furra.
Brokoli në furrë shkon me gjithçka, por do të ishte mirë nëse e shoqëroni me pasta, fileto pule apo peshk.
Çokollata – Shkakton helmim dhe shok. Rrushi – Shkakton të vjella dhe dështim të veshkave. Qumështi – Shkakton intolerancë nga laktoza. Qepët – Shkaktojnë anemi. Qershitë – Shkaktojnë vështirësi në frymëmarrje. Kafja – Shkakton probleme me sistemin nervor. Limonët...
Një studim i ri nga McMaster University në Kanada ka hedhur poshtë idenë e përhapur prej vitesh se konsumimi i mishit është i rrezikshëm për shëndetin. Sipas hulumtimit, ngrënia e mishit nuk lidhet me rrezik më të madh vdekjeje,...
☕️❌ Shkencëtarët kanë zbuluar se pirja e kafesë ndërkohë që merr antibiotikë mund ta bëjë trajtimin më pak efektiv. Studimi tregoi se tek bakteri E. coli, i cili shpesh shkakton infeksione, kafeina pengon hyrjen e disa antibiotikëve, si ciprofloksacina....
Lini një koment