Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Biskota të shijshme vetëm me 5 përbërës. Ideale për mëngjeset apo pasditet tuaja. Hidhini një sy recetës që Neps ju propozon më poshtë...
1. Bëni me gjalpë një tavë të madhe pjekjeje. Merrni 1 lugë nga të verdhat e vezëve dhe përziejini me qumështin për të bërë një shtresë dhe lëreni mënjanë.
2. Sitni miellin në një tas të madh dhe në mes bëni një vrimë. Shtoni me radhë të verdhat e vezëve, sheqerin, gjalpin gjithnjë duke përzier. Pastaj kaloni me dorë te gjalpi, dhe përziejini derisa gjalpi të bëhet i butë dhe kremoz.
3. Nisni të merrni miell nga anët dhe ta punoni drejt qendrës, për të formuar brumin e biskotave, i cili duhet të jetë i njëtrajtshëm.
4. Jepini formën e dëshiruar biskotave me dorë.
5. Kalojini biskotat në tavën me gjalpë dhe lyejini përsipër me salcën që bëtë në fillim.
6. Piqini biskotat në furrë për rreth 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. I lini të ftohen për pak minuta dhe më pas mund t'i shijoni!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment