Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 225 °.
Copëtoni lakrën dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Gatuani biftekun në vaj të nxehtë në një tigan të madh mbi nxehtësi të lartë 3 minuta në çdo anë.
Vendoseni në furrë dhe piqeni 6 minuta.
Ndërkohë, fshijeni tiganin dhe shkrijeni gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë dhe gatuajeni 5 minuta ose derisa të zbutet.
Hiqeni biftekun nga furra dhe lereni në fletë metalike për ta mbajtur të ngrohtë.
Shtoni lakrën në përzierjen e qepës dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht 5 minuta ose derisa lakra piqet.
Shtoni uthull dhe mjaltë dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Shërbejeni biftekun me përzierjen e përgatitur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment