Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Hidhni në blender qepët, pasten e domateve, specat, xhenxhefil, hudhra, qimnon, koriandër dhe 1/2 lugë çaji kripë dhe piper derisa sa të formohet kremi.
Transferojeni në një tenxhere të ngadaltë.
Në të njëjtën tenxhere, shtoni supën, thjerrëzat, qumështin e kokosit dhe 1 filxhan ujë dhe përzijeni për të kombinuar.
Hidhni lulelakër në krye.
Zëvendësoni kapakun dhe lereni të ziejnë 5 - 8 orë në nxehtësi të ulët ose derisa thjerrëzat të jenë të zbutur.
Në tenxhere shtoni bizele, lëng limoni dhe 1/4 lugë çaji kripë.
Shërbejeni orizin me fistikë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment