1 lugë gjelle plus 1 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër, plus më shumë për servirje
3 lugë gjelle lëng limoni
1/4 filxhan tahini
Kripë dhe piper
1 lugë gjelle majdanoz i freskët i grirë
Një majë luge fara speci të kuq të grimcuar
Vendoseni raftin e furrës në pozicionin e tretë lart dhe ndini grilën në nxehtësi të lartë. Shtroni një tavë pjekjeje me letër alumini.
Prisni pjesën e sipërme të kokës së hudhrave dhe spërkateni me një lugë ҫaji vaj ulliri, kripë dhe piper. Mbështilleni me letër alumini.
Shpojini patëllxhanët me pirun dhe së bashku me hudhrën në lerët alumini, vendosni në tavë për t’u pjekur në furrë. Piqini për rreth 30-35 minuta derisa patëllxhanët të jenë nxirë jashtë dhe zbutur brenda.
Lërini të ftohen për 10 minuta, pastaj hapini dhe hiqni tulin duke eleminuar lëkurën. Vendoseni në një kullesë që të kullojë për 30 minuta, duke e kthyer një herë pas 15 minutash.
Në një tas të madh, bëni bashkë patëllxhanet, hudhrën e pjekur dhe lëngun e limonit. Përdorni një pirun për të shtypur hudhrën dhe trazojeni derisa patëllxhani të jetë shpërbërë dhe të ketë marrë plotësisht lëngun e limonit. Shtoni tahinin, 1 lugë vaj ulliri, dhe grini hudhrën e papjekur. Trazojeni mirë dhe rregullojeni me kripë. Spërkateni me majdanoz, fara speci të kuq djegës dhe vaj ulliri.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento