1.Përzieni gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një krem i lehtë dhe i fryrë. Shtoni ekstraktin e vaniljes dhe mentes.
2.Përzieni veçmas miellin, kakaon dhe sodën e bukës.
3.Shtojani përzierjes së gjalpit me sheqer dhe vazhdoni ta rrihni derisa të bëhet brumi.
4.Mbulojeni me letër plastike dhe futeni në frigorifer për së paku 1 orë.
5.Nxeheni furrën në 180 gradë dhe vendosni letër furre mbi një tavë. Nxirreni brumin dhe lëreni në temperaturë dhome për pak minuta që të punohet më lehtë.
6.Shtrojeni brumin dhe prisni rrathë me diametër 5 cm.
7.Vendosini rrathët në tavë, lërini të pushojnë për 20 minuta, pastaj piqini për 20 minuta. Nxirrini biskotat dhe lërini të ftohen.
8.Në një tas, shkrini në mikrovalë copëzat e çokollatës, duke i përzier çdo 15 sekonda, derisa të jetë plotësisht e lëmuar.
9.Shtoni vaj për ta bërë çokollatën më të hollë.
10.Zhysni çdo biskotë në çokollatë dhe lërini të ftohen në frigorifer derisa të ngurtësohen.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment