Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Sugjerojmë:
Receta dhe fotoja janë marrë nga dietologia e njohur Blerina Bombaj! Nisni nga puna nëse doni të shijoni një bukë të vërtetë e me shumë shije!
Përzieni miellin
Përzieni majanë me sheqer dhe ujë dhe lëreni 15 minuta.
Bëni një gropë tek mielli, hidhni majanë, kosin dhe gjithë përbërësit.
Punojeni me duar për 10 minuta.
Lëreni të vijë për dy orë ose deri sa të dyfishojë volumin.
Jepini formë dhe piqeni në 180 gradë për 40 minuta.
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment