Si të shijoni në pak hapa hummus, lezetin e tryezës në Lindjen e Mesme!
Kur flasim për kuzhinën arabe a mund të lëmë pa përmendur salcën hummus? Qiqrat janë ylli i kësaj recete të famshme në mbarë botën, por me origjinë nga Lindja e Mesme.
Qiqrat janë të pasura në proteina, fibra dhe në më shumë se 10 mikronutrientë, të cilat mbajnë flokët dhe lëkurën tonë të shëndetshme. Kjo shpjegon më së miri edhe bukurinë hyjnore të grave arabe, që kurdoherë na kanë tërhequr vëmendjen me përkujdesjen e tyre ndaj vetes.
Po çfarë ju duhet për të përgatitur vetë hummus-in?
Përbërësit:
400 gram qiqra
1 thelpi hudhër
1 limon
1 lugë gjelle tahini
Vaj ulliri ekstra të virgjër
Udhëzime:
Qiqrat i vendosni në një procesor ushqimi. Shtoni hudhrën, tahinin, lëngun e limont dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri.
I shtoni pak kripë dhe e trazoni hummusin derisa të krijohet një salcë homogjene.
Përdorni një spatul gome dhe e servirni salcën në një pjatë. Nëse dëshironi mund t’i shtoni akoma më shumë lëng limoni.
Por nëse nuk keni kohë ka një mënyrë akoma më të mirë për të shijuar hummus-in e famshëm… “Levant” I është bashkuar Snapfood.
Tek “Levant” keni mundësinë të gjeni hummusin klasik, por edhe receta speciale dhe kombinime të shëndetshme të hummusit.
Hummus panxhari apo hummus borziloku? Bëjeni porosinë tuaj tani në Snapfood
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment