Si të shijoni në pak hapa hummus, lezetin e tryezës në Lindjen e Mesme!
Kur flasim për kuzhinën arabe a mund të lëmë pa përmendur salcën hummus? Qiqrat janë ylli i kësaj recete të famshme në mbarë botën, por me origjinë nga Lindja e Mesme.
Qiqrat janë të pasura në proteina, fibra dhe në më shumë se 10 mikronutrientë, të cilat mbajnë flokët dhe lëkurën tonë të shëndetshme. Kjo shpjegon më së miri edhe bukurinë hyjnore të grave arabe, që kurdoherë na kanë tërhequr vëmendjen me përkujdesjen e tyre ndaj vetes.
Po çfarë ju duhet për të përgatitur vetë hummus-in?
Përbërësit:
400 gram qiqra
1 thelpi hudhër
1 limon
1 lugë gjelle tahini
Vaj ulliri ekstra të virgjër
Udhëzime:
Qiqrat i vendosni në një procesor ushqimi. Shtoni hudhrën, tahinin, lëngun e limont dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri.
I shtoni pak kripë dhe e trazoni hummusin derisa të krijohet një salcë homogjene.
Përdorni një spatul gome dhe e servirni salcën në një pjatë. Nëse dëshironi mund t’i shtoni akoma më shumë lëng limoni.
Por nëse nuk keni kohë ka një mënyrë akoma më të mirë për të shijuar hummus-in e famshëm… “Levant” I është bashkuar Snapfood.
Tek “Levant” keni mundësinë të gjeni hummusin klasik, por edhe receta speciale dhe kombinime të shëndetshme të hummusit.
Hummus panxhari apo hummus borziloku? Bëjeni porosinë tuaj tani në Snapfood
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment