Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tigan skuqni qepën e grirë imët me pak vaj. Shtoni mishin e prerë në copa të vogla dhe tulin e domateve.
Shtoni një gotë ujë dhe prisni derisa të tretet domatja.
Më pas shtoni orizin, kripën, piperin dhe gjethet e nenexhikut të freskët.
Shtoni edhe dy gota ujë dhe e lini tiganin në zjarr për 10 minuta.
Pastroni specat duke i larë mirë, i hiqni kokën dhe farat.
I mbushni me masën që përgatitët dhe i vendosni në tepsi. Tepsisë i shtoni një gotë ujë në mënyrë që specat të mos ngjisin.
Tani e fusni në furrë për 35-40 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment