Nëse ideja e një recete të bërë në shtëpi i bën të lumtur miqtë tuaj ‘gourmet’, pse nuk përgatisni një liker çokollate? Është gjithashtu ideal për të qerasur dhe për t’u shijuar me miqtë pas vakteve. Na ngroh trupin dhe shpirtin në mbrëmjet e ftohta të dimrit.
Përbërësit:
750 gr qumësht
250 gr sheqer
250 gr pana e freskët e lëngshme
150 gr alkool puro
100 gr kakao e hidhur
100 gr çokollatë fondente
Përgatitja:
Bashkoni qumështin dhe panën në një tenxhere. Shtoni sheqerin dhe vëreni përzierjen të nxehet. Shtoni dhe kakaon dhe filloni përzierjen menjëherë me rrahëse vezësh për të eliminuar formimin e gungëzave.
Vazhdoni përzierjen derisa masa të marrë valë. Lëreni të ziejë për 10 minuta duke e përzier me pas shtoni çokollatën e copëtuar.
Përziejeni me kujdes derisa të shkrihet, fikni sobën dhe lëreni të vaket. Në fund shtoni alkoolin dhe përzieni me kujdes dhe atë. Kullojeni përbërjen në një sitë të imët në mënyrë që të hiqni ndonjë gungëz që mund të jetë formuar.
Kur të jetë ftohur transferojeni në një shishe të thatë. Mbylleni hermetikisht dhe lëreni 20-30 ditë para se ta konsumoni në mënyrë që shija e tij të jetë neutralizuar.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment