Sphagetti + djathë + piper=Më e thjeshta është më e shijshme
Një pjatë tipike, klasike dhe e pavdekshme e kuzhinës romane. Përbërësit e saj e bëjnë perfekte këtë pjatë edhe kur keni pak minuta kohë në dizpocion për t’i gatuar.
Përbërësit:
400 gram spaghetti
200 gram djathë pekorino romano
piper i zi
1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
kripë
Përgatitja:
Zjeni pastat ‘al dente’ në ujë të kripur duke shtuar dhe një lugë vaj ulliri. Në një enë qelqi ose alumini hidhni djathin pekorino të grirë së bashku me piperin e sapobluar.
Shtoni dhe makaronat në enën me djathë dhe piper së bashku me dy lugë nga uji i zjeries së tyre. Përziejini me një pirun derisa të jenë kremoze dhe servirini të nxehta.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment