Me siguri ju ka ndodhur t’ju mbeten në frigorifer domate shumë të pjekura që s’dini ç’të bëni me to. Dhe receta perfekte për t’i përdorur pa i çuar dëm, do të ishte kjo salcë domatesh të freskëta:
Përbërësit:
3 domate të pjekura
4 domate formë gjatësore të pjekura
20 gr domate qershi
Kripë vjollcë
6 thelpinj hudhër
Vaj ulliri e.v
Përgatitja:
Vendosni përbërësit në tryezë.
Lani të gjitha domatet dhe pritini në thela ato të pjekura.
Pritni në feta rrethore me trashësi 1 cm ato me formë gjatësore.
Prisni përgjysmë domatet qershi
Qëroni hudhrat dhe vendosini në një tenxhere bashkë me 4 lugë vaj ulliri e.v.
Kauridisini hudhrat në zjarr të ulët, shtoni domatet në tenxhere dhe hidhuni kripë.
Përziejini, ulni flakën, mbulojeni tenxheren dhe gatuajini për 10-15 minuta duke i përzier shpesh.
Në fund fikni sobën, lërini të ftohen dhe më pas përdoreni salcën sipas dëshirës suaj. Ju bëftë mirë!
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Lini një koment