Një pjatë klasike e stinës së nxehtë. Një pjatë e parë e mirë edhe nëse përgatitet një ditë më parë. Sallata verore me pasta të ftohta është e shijshme, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe e shëndetshme nga ana nutricionale. Shkon me birrë të freskët dhe një sallatë frutash me akullore.
Përbërësit për 4 persona:
320 gr makarona pene
2 qepë të njoma
4 fileto açuge
30 gr ullinj të zinj të pjekur në furrë
pak borzilok
pak kripë
500 gr speca
1 thelpi hudhër
20 gr kaperi
pak majdanoz
vaj ulliri ekstra i virgjër
piper
Përgatitja:
Piqni specat në furrë në temperaturën 180 gradë për 15 minuta. Pastaj vendosini në një qese letre (si ato të bukës) për 10 minuta. Hiquni lëkurën, bishtat e farat dhe më pas pritini në shirita. Pastaj skuqini në lugë vaj ulliri dhe 1 thelpi hudhër të cilin e keni shtypur. Shtoni dy qepët e prera në feta dhe gatuajini për disa minuta. Shtoni pak kripë e piper.
Zjeni makaronat. Vendosini perimet në një enë qelqi dhe pasi të hiqni hudhrën, shtoni kaperit, ullinjtë e zi të pjekur në furrë e të prerë përgjysmë, 4 filetot e açugeve të prera në copa. Spërkatini me majdanoz dhe borzilok të grirë dhe përziejini mirë.
Kulloni makaronat dhe ftohini në ujë të bollshëm, shtoni përgatitjen e perimeve, përziejini dhe shtojuni pak vaj ulliri.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment