Tortë me kumbulla e kanellë për një vakt plot energji

Perfekte për të mbajtur trupin dhe shëndetin në formë, kumbullat janë një frut shumë i volitshëm, perfekte për përgatitjen e ëmbëlsirave të shijshme si kjo tortë për mëngjes që do t’ju mësojmë sot.

Kumbullat përmbajnë antioksidantë të rëndësishëm si flavonoidet dhe polifelnolet, rregullojn presionin e gjakut, janë një ndihmë e vlefshme në rast kapsllëku. Janë një frut i ulët në kalori, karakteristikë që i bëjnë kumbullat ushqim të përsosur në rastet e dietave ta me kalorazh të ulët.

Si thoni për një ëmbëlsirë me kumbulla dhe aromën e shijshme të kanellës?

Përbërësit:

  • 110 gr gjalpë i zbutur
  • 200 gr sheqer semola
  • 2 vezë
  • 190 gr miell
  • 1 lugë çaj maja pluhur
  • 1 lugë çaj lëkurë e grirë limoni
  • 1 lugë gjelle lëng limoni
  • 3 lugë gjelle qumësht
  • 6 kumbulla të prera në gjysmë të cilave u keni hequr bërthamën
  • 2 lugë kafeje kanellë pluhur
  • pak kripë

Përgatitja:

  • Ngrohni furrën në 180 gradë dhe pastaj lyeni me gjalpë dhe spërkasni me miell një tepsi me diametër 20 cm.
  • Punoni së bashku gjalpin dhe sheqerin derisa të merrni një përbërje të buta dhe homogjene.
  • Rrihni vezët dhe shtojini tek përzierja e gjalpit. Hidheni përzierjen në tavë.
  • Sitni miellin, shtoni majanë dhe kripën, shtoni dhe lëkurën e grirë të limonit e qumështin dhe bashkojeni këtë përbërje tek përzierja me vezë dhe gjalpë. Hidhni përbërjen në tavë.
  • Përzieni kumbullat me sheqerin dhe kanellën dhe më pas vendosini tek brumi duke i kthyer përmbys.
  • Piqeni rreth 50 minuta dhe kontrolloni pjekjen me një kruajtëse dhëmbësh.

Lini një koment