E lehtë, e asimilueshme dhe e shëndetshme, por në të njëjtën kohë super e shijshme…kjo sallatë duhet provuar sa më shpejt!
Përbërësit për 4 persona:
300 gram gjoks pule
2 karota
300 gram sallatë mikse (marule, spinaq, etj)
5 gjethe mente
kripë
150 gram jogurt
1 kërcell selino
1 kastravec
1 thelb hudhër
vaj ulliri ekstra i virgjër
piper
Përgatitja:
Lani dhe qëroni kastravecin. Priteni përgjysmë për së gjati, hiqini farat dhe priteni në kubikë. Hidhini kripë dhe lëreni për 10 minuta. Më pas përziejini me dorë kubikët dhe shtoni jogurtin, 1 thelb hudhër të grirë, 1 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër, kripë, piper dhe 5 gjethe mesteje të lara e të grira. Kështu keni përgatitur salcën xaxiq të cilën duhet ta vendosni në frigorifer.
Nxehni një tigan që nuk ngjit, shtoni pak kripë të imët që të mos ngjisë mishi dhe kështu gatuani gjoksin e pulës të prerë në feta për 2 minuta nga secila anë. Sapo të ftohet, ndajeni në copa.
Pastroni dhe qëroni dy karota. Lajini dhe pritini në fije. Lani kërcellin e selinos dhe priteni në feta. Pastroni sallatën mikse, ndajeni në copa dhe thajeni mirë. Ndajini perimet në 4 tasa. Sipër shtojuni mishin e pulës, kripë dhe piper. Në fund shtoni salcën xaxiq.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment