Supë krem jeshile

Supat janë një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar sa më shumë perime. Sot do të përgatisim një recetë të jashtëzakonshme për veçoritë ushqyese që përmban: supa krem jeshile. Është gjithashtu një pjatë për të afruar fëmijët me perimet. Bathët, spinaqi, asparagët, bizelet…

Përbërësit:

  • 2 kg bathë të fresëkta
  • 1 qepë e vogël
  • 250 gr spinaq
  • Disa gjethe finoku
  • Mente e freskët
  • Disa stika pishe të grira
  • Vaj ulliri e.v
  • Kripë e piper

 

Përgatitja:

Lironi bathët nga bishtajat, më pas prituni bishtin me një thikë, hidhini në ujë të vluar për një minutë dhe më pas në ujë të ftohtë. Qërojni dhe pjesa e brendshme do të dalë jashtë.

Hidhni dy lugë vaj ulliri në një tigan të thellë, skuqni qepën e prerë në feta të holla, shtoni bathët, 300 ml ujë, krpën dhe gjethet e finokut. Lërini në zjarr derisa bathët të zbuten, përreth 15 minuta duke u shtuar ujë herë pa here nëse është e nevojshme. Frulojeni supën në një mikser. Shërbejeni supën me stika pishe dhe spinaq të fresëkt.

Sipas dëshirës, supës mund t’i shtoni edhe kungulleshka, bizele të freskëta, asparagë apo një patate të vogël.

 

Lini një koment