Supat janë një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar sa më shumë perime. Sot do të përgatisim një recetë të jashtëzakonshme për veçoritë ushqyese që përmban: supa krem jeshile. Është gjithashtu një pjatë për të afruar fëmijët me perimet. Bathët, spinaqi, asparagët, bizelet…
Përbërësit:
2 kg bathë të fresëkta
1 qepë e vogël
250 gr spinaq
Disa gjethe finoku
Mente e freskët
Disa stika pishe të grira
Vaj ulliri e.v
Kripë e piper
Përgatitja:
Lironi bathët nga bishtajat, më pas prituni bishtin me një thikë, hidhini në ujë të vluar për një minutë dhe më pas në ujë të ftohtë. Qërojni dhe pjesa e brendshme do të dalë jashtë.
Hidhni dy lugë vaj ulliri në një tigan të thellë, skuqni qepën e prerë në feta të holla, shtoni bathët, 300 ml ujë, krpën dhe gjethet e finokut. Lërini në zjarr derisa bathët të zbuten, përreth 15 minuta duke u shtuar ujë herë pa here nëse është e nevojshme. Frulojeni supën në një mikser. Shërbejeni supën me stika pishe dhe spinaq të fresëkt.
Sipas dëshirës, supës mund t’i shtoni edhe kungulleshka, bizele të freskëta, asparagë apo një patate të vogël.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment