Pite napolitane

Pite napolitane

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 1 orë

Janë një përgatitje tipike napolitane: në këtë recetë mbushja është me djathë e proshutë, por mund t’i përgatisni edhe sipas dëshirës suaj. Për shembull në vend të proshutës mund të përdorni lakra jeshile ose perime të tjera (speca, kunguj) ose salsiçe.

Ingredientët

  • 300 gr miell
  • 100 gr proshutë e pjekur
  • 200 gr rikota
  • 50 gr djathë provola i tymosur
  • Vaj ulliri e.v
  • 1 tufëz majdanoz
  • 1 vezë
  • 100 gr mozzarella
  • 50 gr parmixhano
  • 20 gr sallo derri
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Zini brumin duke përzier miellin me sallon e shkrirë dhe pak kripë, më pas shtoni 1,dl ujë të vakët pak nga pak dhe punoni mirë brumin. Më pas mbështilleni me një pecetë dhe lëreni të pushojë për një orë.

2

Përzieni 200 gr rikota me një tufë majdanoz të grirë, një vezë të rrahur, 50 gr parmixhano të grirë, 100 gr mozzarella dhe 50 gr provola të tymosur e të prerë në kubikë, 100 gr proshutë e pjekur e grirë, kripë e piper.

3

Hapeni brumin në një formë drejtkëndore me distancë 3 cm dhe 7 cm larg njëra-tjetrës. Vendosni nga një top në madhësinë e arrës nga përzierja me rikota në qendër të secilës. Rrotullojini në vetvete dhe pritini në formë gjysmërrethi. Përsëriteni operacionin derisa të mbarojnë gjithë përbërësit.

Lini një koment