Pak brodo e nxehtë e përgatitur me koncentrat perimesh
2 lugë salcë domatesh
1 lugë koncentrat domatesh
Kripë, piper
1.Prisni tulin e viçit në feta të trasha e më pas në kubikë. Qëroni patatet, lajini dhe pritini në kubikë të të njëjtave përmasa me ato të mishit.
2.Në një tenxhere ngrohni 50 gr gjalpë dhe disa gjethe sherbele, shtoni mishin dhe patatet, lërini të marrin sipërfaqe më pas shtoni dy lugë salcë domatesh dhe një lugë koncentrat domatesh të tretur në një garuzhde brodo, shtoni kripë e piper.
3.Gatuajeni gjellën në zjarr të mesëm për 10 minuta, shtoni verën e kuqe dhe vazhdoni gatimin edhe për 25 minuta duke shtuar pak brodo nëse është e nevojshme.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment