Biskota me çokollatë dhe gjalpë kikiriku që s’kanë nevojë për pjekje
-Për biskotat
1 gotë tërshërë
3/4 gote hurma arabie pa bërthamë
Pakëz kripë
1/2 gote gjalpë kikiriku (kremoz ose me kokrriza)
-Për çokollatën
3 lugë gjelle vaj kokosi
1-2 lugë shurup panje (maple syrup)
3 lugë gjelle kakao pudër
Pakëz kripë
1.Në një grirëse ushqimesh hidhni tërshërën dhe kripën dhe grijini derisa të bëhen miell. Shtoni hurmat dhe grijini për rreth 30 sekonda. Shtoni gjalpin e kikirikut dhe procesojeni derisa të formohet brumi.
2.Filloni të formoni biskotat duke marrë nga dy lugë gjelle brumë për secilën biskotë dhe jepini formë me duar.
3.Përgatisni çokollatën duke përzier të gjithë përbërësit në një tas dhe duke i rrahur derisa masa të njëtrajtësohet.
4.Zhysni biskotat deri në gjysmë në çokollatë dhe shtrojini në një letër gatimi.
5.Lërini biskotat në ngrirje për 10 minuta dhe janë gati.
A keni dëgjuar ndonjëherë për mochi ice cream? Me siguri e keni të mbushur plot Instagram-in dhe TikTok-un me Mochi! Imagjinoni një topth akulloreje të mbështjellë në një batanije të butë dhe të ngjitshme orizi. Tingëllon si një ëndërr...
Përgatitja: Përpara se të filloni bazën, vendosni hurmat arabe në një tas dhe hidhni mbi to ujë të vluar. Lërini mënjanë. Për bazën: -Vendosni letër pjekjeje në një tepsi -Prisni përafërsisht kikiritët, arrat shqeme – Shkrini gjalpin e kakaos...
HAPI 1Nxehni furrën në 200/180 gradë. Për të bërë brumin, sitni miellin në një tas të madh përzierës dhe shtoni gjalpin ose margarinën. Përziejini me gishta derisa masa të ngjajë me thërrimet e bukës. HAPI 2Shtoni rreth 3 lugë...
Lini një koment