Kek me dardhë dhe çokollatë. Një mënyrë për të përdorur dardhët shumë të pjekura
4 dardhë të pjekura me përmasa mesatare
250 gr miell 00
50 gr niseshte patatesh
150 gr çokollatë e zezë
200 gr sheqer
150 ml qumësht
130 gr gjalpë
1 bustinë maja
3 vezë
1.Përzieni vezët me sheqerin derisa të formohet një masë me ngjyrë të çelët.
2.Shkrini në një banjëmari gjalpin, qumështin dhe çokollatën, hidhni gjithë masën tek përzierja me vezë dhe sheqer dhe përziejini mirë.
3.Shtoni dhe miellin e situr me majanë e niseshtenë dhe përziejini derisa të merrni një përbërje kremoze pa kokrriza.
4.Qëroni dardhat dhe lërini ashtu siç janë.
5.Merrni formën ku do të piqni kekun, shtrojini letër furre dhe pastaj vendosni dardhat e qëruara me pjesën e bishtit lart.
6.Shtoni brumin e kekut më pas dhe piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë për 25-30 minuta.
7.Spërkateni me sheqer pluhur ose copëza bajamesh.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment