Një alternativë klasike e çokollatës së nxehtë, për një përkëdhelje të këndshme pasditeve. Është e thjeshtë në përgatitje dhe është gati për 10 minuta.
Përbërësit për 4 persona:
6 lugë gjelle kakao e hidhur
Gjysmë lugë kafeje kanellë
Një shkop vanilje
8 dl qumësht i plotë
Pak lëkurë limoni
6 lugë sheqer
Përgatitja:
Ngrohni në një tenxhere 8 dl qumësht me një shkop vaniljeje të prerë për së gjati në sens gjatësor dhe një disa lëkura limoni. Hiqeni nga zjarri para se të ziejë.
Në një enë përzieni kakaon, kanellën, sheqerin dhe shtoni pak nga pak qumështin e zier dhe të aromatizuar duke e rrahur me rrahëse vezësh për të mos formuar kokrriza, më pas kullojeni në një sitë dhe përziejeni mirë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment