Një alternativë klasike e çokollatës së nxehtë, për një përkëdhelje të këndshme pasditeve. Është e thjeshtë në përgatitje dhe është gati për 10 minuta.
Përbërësit për 4 persona:
6 lugë gjelle kakao e hidhur
Gjysmë lugë kafeje kanellë
Një shkop vanilje
8 dl qumësht i plotë
Pak lëkurë limoni
6 lugë sheqer
Përgatitja:
Ngrohni në një tenxhere 8 dl qumësht me një shkop vaniljeje të prerë për së gjati në sens gjatësor dhe një disa lëkura limoni. Hiqeni nga zjarri para se të ziejë.
Në një enë përzieni kakaon, kanellën, sheqerin dhe shtoni pak nga pak qumështin e zier dhe të aromatizuar duke e rrahur me rrahëse vezësh për të mos formuar kokrriza, më pas kullojeni në një sitë dhe përziejeni mirë.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment