Një alternativë klasike e çokollatës së nxehtë, për një përkëdhelje të këndshme pasditeve. Është e thjeshtë në përgatitje dhe është gati për 10 minuta.
Përbërësit për 4 persona:
6 lugë gjelle kakao e hidhur
Gjysmë lugë kafeje kanellë
Një shkop vanilje
8 dl qumësht i plotë
Pak lëkurë limoni
6 lugë sheqer
Përgatitja:
Ngrohni në një tenxhere 8 dl qumësht me një shkop vaniljeje të prerë për së gjati në sens gjatësor dhe një disa lëkura limoni. Hiqeni nga zjarri para se të ziejë.
Në një enë përzieni kakaon, kanellën, sheqerin dhe shtoni pak nga pak qumështin e zier dhe të aromatizuar duke e rrahur me rrahëse vezësh për të mos formuar kokrriza, më pas kullojeni në një sitë dhe përziejeni mirë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment