Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lëkurat e portokallit, por në përgjithësi të të gjitha agrumeve, mund të përdoren në mënyrë efikase për receta të ndryshme për fëmijë dhe jo vetëm: karamelet me agrume, janë shumë të shijshme, të thjeshta dhe të shëndetshme nëse nuk e ekzagjeroni me sheqerin. Janë perfekte për t’u shërbyer pasdite ose në fund të vakteve. Më poshtë do të gjeni recetën e karameleve me lëkura portokalli të cilat mund t’i zëvendësoni edhe me lëkura limoni, mandarinash ose qitroje.
Përbërësit:
Për t’i kompletuar (opsionale)
Përgatitja:
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment