Krem anglez me portokall

Krem anglez me portokall

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Nëse dëshironi të gatuani një ëmbëlsirë që nuk është shumë e komplikuar dhe të përmbajë përbërës të freskët, ju sugjerojmë kremin portokall të përgatitur në shtëpi.

Ingredientët

  • 500 ml qumësht
  • 5 të verdha vezësh
  • 20 gr niseshte misri
  • 120 gr sheqer kane
  • 1 gotë lëng portokalli
  • 2 lugë gjelle lëkurë portokalli

Udhëzimet

1

Nxehni qumështin në një tenxhere mesatare. Ndërkohë që qumështi ngrohet, rrihni të verdhat e vezëve bashkë me niseshtenë dhe sheqerin. Përzieni gjithçka dhe bëni kujdes të mos krijoni kokrriza. Për të pasur një rezultat më të mirë, ideale është ta realizoni këtë proces në gotën e frulatorit.

2

Kur qumështi të jetë gati, lëreni të vaket disa minuta para se ta bashkoni me përzierjen e vezëve.

3

Më pas filloni ta bashkoni në zjarr me përzierjen e vezëve pa ndaluar. Në këtë mënyrë, do të merrni konsistencën e dëshiruar.

4

Hiqeni nga zjarri për një moment (20-30 sekonda) dhe shtoni lëngun e portokallit si dhe lëkurën e grirë të tij.

5

Me ndihmën e një rrahëse vezësh, filloni ta përzieni për të përzier mirë përbërësit.

6

Në fund lëreni të ftohet dhe futeni në frigorifer të paktën dy orë para se ta servirni. Kremi juaj me portokall është gati!

Lini një koment