Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Luleshtrydhet janë mbretëreshat e pranverës dhe në këtë periudhë ka me shumicë. Në këtë recetë do t’ju tregojmë se si të përgatisni një kek me luleshtrydhe, të butë, aromatik dhe me ngjyrë të bukur. Le të shohim më poshtë recetën:
Lani luleshtrydhet, hiquni bishtat dhe bashkojini me një lugë sheqer dhe lëngun e limonit.
Pritni përgjysmë në formë gjatësore 10 prej luleshtrydheve dhe lërini mënjanë. Do t’ju duhen për dekorin e kekut.
Grini lëkurën e portokallit dhe të limonit dhe bashkojini së bashku me miellin.
Rrihni vezët me sheqerin në një tas. Shtoni vajin dhe lëngun e portokallit e më tej të gjithë përbërësit e tjerë.
Shtoni majanë dhe përzierjen e luleshtrydheve me limon, duke i përzier me kujdes me një lugë druri.
Merrni një tepsi keku dhe në bazën e saj vendosni luleshtrydhet e lëna mënjanë për dekor. Sipër hidhni brumin e kekut dhe piqeni në 180 gradë Celsius për 30 minuta.
Lëreni të ftohet dhe kthejeni nga ana tjetër. Servireni të vakët ose të ftohtë të spërkatur me sheqer pluhur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment