Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Një recetë që do të surprizojë të ftuarit ose familjarët tuaj të mbledhur rreth tryezës.
Sitni miellin në formën e një vullkani dhe në qendër shtoni majanë e shkrirë në ujë të ngrohtë. Shtoni mjaltin dhe kripën dhe ujin dhe punojeni brumin derisa të përftoni një masë konsistente dhe elastike.
Hidheni masën në një tas të lyer me pak vaj, mbulojeni me një pecetë dhe lëreni të vijë derisa të dyfishojë volumin.
Prisni fiqtë në copa
Lërini fiqtë në verë të ëmbël të zbuten pak.
Prisni thelpinjtë e arrive përgjysmë. Vendoseni brumin mbi një sipërfaqe të spërkatur me miell dhe ndajeni në dy pjesë të barabarta. Pastaj hapini pjesët në formë drejtkëndëshi dhe mbi secilin prej tyre përhapni fiq të zbutur dhe arra.
Vendosini në krah të njëra tjetrës copat e brumit dhe nisni rrotulllimin si në figurë për t’i dhënë formë bukës. Vendoseni në një tepsi të shtruar me letër pjekjeje dhe lëreni të vijë edhe për 30 minuta e mbuluar me një leckë.
Pastaj piqeni bukën në një furrë të nxehur në 190 gradë përreth 50 minuta
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment