Limonatë e shëndetshme dhe e freskët shtëpie. Recetë nga Blerina Bombaj
Po vjen vera dhe bashkë me të nxehtin, edhe nevoja për t’u freskuar e hidratuar, por edhe tundimi për pije freskuese që shpesh kanë efekt të kundërt për shkak të sheqernave të shtuara, ngjyruesve artificialë e konservantëve.
Dietologia dhe nutricionistja Blerina Bombaj na rrëfen sekretin e një limonite të freskët, natyrale dhe të shëndetshme të përgatitur në fermën e saj. Me shije limoni, nenexhiku, ujë të gazuar dhe një lugë sheqer, kjo limonatë është version shumë herë më i shëndetshëm i limonatave të gazuara në kanaçe të cilat përmbajnë 12 lugë sheqer, siç sqaron ajo në një koment.
“Limonata e shtëpisë : nenexhik, limon, pak sheqer dhe uje Glina”, shkruan Blerina në Instagram.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment