1.Skuqni qepën e grirë me një lugë vaj. Më pas gjysmën e saj hidheni në një tenxhere. Merrni salsiçet, hiquni lëkurën dhe shtypini me pirun. Shtojeni te qepa në tenxhere.
2.Shtoni më pas kërpudhat chiodini të pastruara e të prera. Shtoni kripë, piper dhe gjysmën e verës. Lëreni të avullojë. Shtoni tulin e domateve dhe lëreni për 15 minuta.
3.Në tenxheren me qepën e mbetur, kaurdisni orizin dhe shtoni verën e mbetur. Prisni të avullojë vera dhe shtoni pak nga pak nga bordoja e nxehtë. Pak para se të jetë i zier plotësisht, shtoni salcën e përgatitur.
4.Mund ta servirni me pak djathë dhe majdanoz të grirë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment