1.Fillimisht presim bukën në kubikë të vegjël, e vendosim në një tas dhe shtojmë pak kripë. Më pas e zbusim me qumësht dhe e lëmë mënjanë. 2.Në një tigan skuqim pançetën. Shtojmë qepët e njoma ( vetëm pjesën e bardhë) të prera në unaza të holla. I kaurdisim së bashku me proshutën e prerë në kubikë dhe i trazojmë pasi kemi shtuar pak gjalpë. 3.Ndërkohë bishtat e qepëve i presim hollë dhe i shtojmë tek tasi me bukë. 4.Shtojmë 4 vezë të plota dhe i përziejmë mirë me dorë. 5.Shtojmë edhe qepët dhe proshutat e kaurdisura, trazojini mirë. 6.Më pas e shtrojmë në një tavë buke, e ngjeshim atë me ndihmën e një luge dhe pasi ta mbulojmë me letër alumini vendosim tavën në furrë në temperaturën 190-200ºC për 45-50 minuta. Ju bëftë mirë!
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment