Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Në një enë të madhe hidhet sheqeri dhe gjalpi i shkrirë.
2.Përzihet me një luge druri 30 minuta derisa masa të bëhet kremoze.
3.Më pas shtojmë një vezë dhe vijojmë përzierjen. Shtojmë vezën e dytë dhe vijojmë përzierjen me lugë druri, vijojmë po kështu me vezën e tretë dhe me rradhë.
4.Vijojmë pa ndërprerje përzierjen ndërsa shtojmë ujin e finjës (në mungesë të tij shtojmë pak qumësht)
5.Shtoni miellin e misrit me dorë gradualisht duke vijuar pa ndërprerje përzierjen me lugë druri derisa të keni mbaruar gjithë masën e miellit.
6.Trazohet fort me lugë druri që të mos krijohen kokrriza dhe masa të bëhet krejtësisht e njëtrajtshme.
7.Punoni me dorë masën derisa brumi të jetë aq i plotë sa të mos rrafshohet kur e mban në dorë.
8.Brumi ndahet në copa të cilave u jepet forma e rrumbullakët.
9.pas vendosen në një tavë të lyer me gjalpë dhe pudrosur me miell misri.
10.vendosen me një distancë nga njera tjera pasi vëllimi i tyre do rritet gjatë pjekjes.
11.Vendoset në furrë të parangrohur në temperaturën 180-200 gradë. Shijojini!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment