Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Në një enë grijmë imët biskotat. Shkrijmë gjalpin dhe ia shtojmë biskotave.
Shtrojeni masën në një tavë duke e ngjeshur dhe e fusni në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë në një tenxhere shkrini çokollatën.
Në një enë përzieni filadelfian, sheqerin dhe i trazoni mirë me një rrahëse elektrike.
Shtoni qumështin, vezën, miellin e misrit dhe kakaon.
Në fund shtoni çokollatën e shkrirë.
Mbushjen që përgatitët ia shtoni tavës që futët në frigorifer.
Më pas e fusni në furrë të piqet për 50 minuta, në temperaturë 170 gradë celsius.
Pasi të jetë gati, e lini pak të ftohet dhe në fund i shtoni kakao pluhur. Ju bëftë mirë!
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment