Sot, receta e sallatës dhe ëmbëlsirës vjen nga Alba Çobaj
E njohur më së shumti si ish-banorja e ‘Big Brother’, Alba Çobaj që njëkohësisht punon edhe si gazetare, herë pas herë zgjedh të ndajë me publikun recetat apo pjatat që gatuan. Më herët ajo është shprehur se jeton vetëm prandaj i është dashur të mësojë të gatuajë mirë. Madje edhe në punë ajo e merr bukën me vete (që e ka përgatitur një ditë më parë).
Neps.al i ra në sy pjata e sallatës dhe e ëmbëlsirës me banane që ajo ka ndarë dje në InstaStoryn e saj.
“Tipikja që hamë nëpër restorante dhe më e thjeshta në botë! Rucola, pomodorini, grana, shegë, vaj ulliri dhe aceto”, shkruan Alba.
Doni ta dini sesi përgatitet?
Përbërësit:
100 gram rukola
10 pomodorini
100 gram djathë grana
Vaj ulliri
Aceto molle
Shegë (nëse ju gjendet)
Përgatitja:
Lani mirë rukolën dhe e ndani me dorë në një tas të madh. Shtoni pomodorinit e prerë përgjysmë.
Tani shtoni vajin e ullirit, aceton dhe e përzieni mirë. Në fund shtoni shegët dhe sipër i grini në feta të holla djathin grana. Ju bëftë mirë!
Për të kaluar tani tek ëmbëlsira. Alba na tregoi një të thjeshtë fare me banane.
Për këtë recetë do ju nevojiten:
1 banane
1 lugë çaji gjalpë
pak kanellë
1 lugë kafe mjaltë (të lëngshëm)
Përgatitja:
Në një tigan vendosni për të skuqur gjalpin. Pas kësaj shtoni bananen, pasi e keni ndarë përgjysmë.
E skuqni mirë nga të dyja anët për pak minuta. Më pas e kaloni në një pjatë, sipër i shtoni mjaltin dhe kanellën.
Koha për të shijuar ëmbëlsirën më praktike në botë!/neps.al
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment