Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Neps.al vendosi t’ju sjellë sot një recetë fantastike të tartës me mollë. Nuk është si recetat që mund të keni ndeshur rëndom pasi mënyra e përgatitjes së brumit ka një teknikë të veçantë. Hidhini një sy përbërësve dhe mënyrës së përgatitjes.
Në një blender grini imët tërshërën. Më pas në një tenxhere skuqni gjalpin pa kripë, derisa të marrë një ngjyrë të kuqërremtë.
E përzieni mirë, i shtoni tërshërën dhe miellin. Tani shtoni kripën dhe ujin. Trazojeni mirë derisa të krijohet një masë homogjene dhe me ndihmën e një spatule e shtroni me kujdes në një tavë. Lëreni të pushojë për 30 minuta.
Në një tas ku keni mollët e prera në feta, shto lëngun e limonit. E vendosni për 4 minuta në mikrovalë. I shtoni sipër kanellën, arrën e moskatit. Përziejeni mirë.
Tek tava ku shtruam më parë brumin, shtojmë sipër tulin e mollëve. Tani vendosni me rradhë fetët e mollëve derisa të mbushet e gjithë tava e tartës. Në fund e lyeni sipër me pak gjalpë.
Futeni në furrë përreth një orë, në temperaturë 190 gradë celsius.
Pasi tarta të jetë gati shtoni sipër reçelin e kajsisë. Kjo super ëmbëlsirë është gati për tu shijuar. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment