1.Ngroheni furrën në 220 gradë C. 2.Lyeni një tavëtë madhe pjekje me vaj. 3.Vendosni kofshët e pulës në tavën e përgatitur për pjekje. 4.Hidhni patatet, vajin e ullirit, lëng limoni, borzilok, rigon, kripë, piper dhe erëza së bashku në një tas të madh dhe përzijini deri sa patatet të vishen. 5.Organizoni patatet rreth mishit të pulës në fletën e pjekjes. 6.Hidhni rreth 3/4 e përzierjes mbi mishin e pulës duke rezervuar vajin e mbetur dhe shtrydhni lëngun e limonit mbi pulën dhe patatet. 7.Piqini në furrën e nxehur për rreth 45 minuta. 8.Vendosni bizelet në përzierjen e rezervuar të vajit dhe përzijini. 9.Hiqni përzierjen e pulave nga furra dhe shtoni perzierjen e bizeleve mbi mishin e pulës dhe patatet. 10.Kthejeni tavën në furrë dhe piqni derisa bizelet të marrin ngjyrë kafe të errët, rreth 15 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment