1.Qëroni karrotat dhe 700 gr pritini në rende. 2.300 gr grijini në fije të holla dhe futini në ujë të akullt. 3.Qëroni patatet dhe pritini në copa të vogla. Vendosini bashkë me karotat e prera në rende në një tenxhere me 150 gr ujë, pak gjalpë dhe pak xhinxher. 4.Gatuajini në zjarr të ulët për 30-35 minuta, derisa të pijnë ujin. 5.Hidhuni edhe kripë dhe lërini edhe 2 minuta, pastaj hiquni ujin dhe shtypini. 6.Grijini arrat dhe shtojuani patateve.Hidhuni edhe kripë, piper dhe pak galetë. 7.Formoni me këtë brumë rreth 24 toptha dhe vendosini në një tepsi me miell. 8.Kulloni karrotat e prera hollë nga uji. 9.Vendosini në një enë, hidhuni kripë dhe rrotullojini topthat sipër tyre, që të ngjiten. 10.Vendosini këto toptha në një tepsi të mbuluar me një letër për pjekje. 11.Shkrini 50 gr gjalpë dhe spërkateni mbi toptha. 12.Hidhni edhe pak djathë të grirë dhe futini në furrë për 15 minuta, në 200 °C.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment