Bërxolla derri me krem dhe kërpudha

Persona: 4

Ingredientët

  • 4 bërxolla derri
  • Kripë dhe piper
  • 1 thelpi hudhër i grirë
  • 1 qepë e grirë
  • 200 gr kërpudha të freskëta, të prera
  • 1 kuti pana
  • Gjalpë

Udhëzimet

1

Për 30 minuta, lërini bërxollat të marinohen në kripë, piper dhe hudhër.

2

Në një tigan të madh, shkrini pak gjalpë (sa për të mos u ngjitur) dhe vendosni bërxollat në nxehtësi mesatare-të lartë. Sapo të fillojnë të marrin ngjyrë kafe, shtoni kërpudhat dhe qepën e grirë. Përziejini me një lugë druri për 5 minuta dhe shtoni panën.

3

Ulni nxehtësinë e sobës dhe mbulojeni tiganin me kapak. Lëreni në zjarr për 20 minuta dhe shërbejeni të nxehtë.

Lini një koment