1.Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni makaronat të zihen.
2.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri vendosni për të skuqur hudhrat dhe qepën e grirë imët.
3.Shtoni më pas specin e kuq dhe sallamin pikant. I lini të skuqen të gjitha bashkë dhe shtoni dy lugë gjelle salcë. Rregullojini me kripë, piper dhe majdanoz.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment