Supë me Thjerrëza dhe Perime

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
35 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
260 kcal për porcion
200 g thjerrëza të kuqe
1 qepë mesatare, e grirë imët
2 karrota, të prera në kubikë
2 patate të vogla, të prera në copa
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 thelpi hudhër
1 lugë gjelle salcë domateje
1 lugë çaji kripë
½ lugë çaji piper të zi
1 lugë çaji qimnon (opsionale)
1.2 litra ujë ose lëng perimesh

1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta.
2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë.
3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun e perimeve.
4️⃣ Mbulojeni dhe zieni për 30 minuta, derisa gjithçka të zbutet.
5️⃣ Mund ta bluani pak me blender dore për një teksturë më kremoze – sipas dëshirës.

Shërbehet e ngrohtë, me bukë të thekur ose një lugë kos sipër. E lehtë, ushqyese dhe e shëndetshme! 🥣✨

Komento