Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet krokante. E heqim nga tigani dhe e lëmë mënjanë.
Shtojmë qepët, karrotat dhe hudhrën në tigan dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Shtojmë kërpudhat dhe vazhdojmë gatimin edhe për disa minuta. Pastaj, e kthejmë pulën në tigan, e spërkasim me miell dhe e përziejmë mirë për të krijuar një shtresë të lehtë.
Hedhim verën e kuqe dhe lëngun e pulës në tigan, shtojmë trumzën dhe gjethet e dafinës. E lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa pula të bëhet e butë dhe salca të trashet.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose bukë të freskët. Konsumohet si një pjatë kryesore e pasur për një darkë të ngrohtë dhe komode.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento