Coq au Vin (Pulë në Verë të Kuqe)

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
2 orë
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
600 kcal për porcion
Pulë (1 e plotë, e prerë në copa)
Verë e kuqe e thatë (500 ml)
Pançetë ose bacon (100 g, e prerë në copa)
Qepë të vogla (10 copë, të qëruara)
Karrota (2 të mëdha, të prera në rripa)
Hudhër (2 thelpinj, të shtypur)
Kërpudha (200 g, të prera në feta)
Lëng pule (200 ml)
Miell (2 lugë gjelle)
Gjalpë (50 g)
Vaj ulliri
Trumzë e freskët (2 degë)
Gjethe dafine (2)
Kripë dhe piper sipas shijes

Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet krokante. E heqim nga tigani dhe e lëmë mënjanë.

Shtojmë qepët, karrotat dhe hudhrën në tigan dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Shtojmë kërpudhat dhe vazhdojmë gatimin edhe për disa minuta. Pastaj, e kthejmë pulën në tigan, e spërkasim me miell dhe e përziejmë mirë për të krijuar një shtresë të lehtë.

Hedhim verën e kuqe dhe lëngun e pulës në tigan, shtojmë trumzën dhe gjethet e dafinës. E lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa pula të bëhet e butë dhe salca të trashet.

Shoqërohet me: Pure patatesh ose bukë të freskët. Konsumohet si një pjatë kryesore e pasur për një darkë të ngrohtë dhe komode.

Komento