1.Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shto kërpudha, 1/2 lugë çaji kripë dhe disa grimca piper. 3.Gatuajeni deri sa të zbuten , 5 -7 minuta. 4.Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, qepë të kuqe dhe hudhër dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa të zbutet, rreth 3 minuta. 5.Hiqni perimet në një pjatë, lereni të ftohet dhe fshijeni tiganin. 6.Hidhni djathin me rigon në një tas të madh. 7.Lyejini tortilat me djathin me rigon dhe mbushini me përzijerjen e kërpudhave. 8.Gatuajini kesadijas në tigan derisa djathi të shkrihet dhe tortilat kanë marrë ngjyrë kafe të artë, 5 -7 minuta. 9.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin e mbetur në një tigan. 10.Shtoni specin dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 2 minuta. 11.Shtoni misrin, fasulet, gjysmë filxhan me ujë dhe pak kripë. 12.Rritni nxehtësinë dhe gatuajini duke e nxitur herë pas here, derisa shumica e lëngjeve është avulluar, rreth 5 minuta. 13.Shtoni kripë dhe qepët e njoma dhe pritini kesadijas në copa të vogla për t’i shërbyer.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment