1.Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shto kërpudha, 1/2 lugë çaji kripë dhe disa grimca piper. 3.Gatuajeni deri sa të zbuten , 5 -7 minuta. 4.Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, qepë të kuqe dhe hudhër dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa të zbutet, rreth 3 minuta. 5.Hiqni perimet në një pjatë, lereni të ftohet dhe fshijeni tiganin. 6.Hidhni djathin me rigon në një tas të madh. 7.Lyejini tortilat me djathin me rigon dhe mbushini me përzijerjen e kërpudhave. 8.Gatuajini kesadijas në tigan derisa djathi të shkrihet dhe tortilat kanë marrë ngjyrë kafe të artë, 5 -7 minuta. 9.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin e mbetur në një tigan. 10.Shtoni specin dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 2 minuta. 11.Shtoni misrin, fasulet, gjysmë filxhan me ujë dhe pak kripë. 12.Rritni nxehtësinë dhe gatuajini duke e nxitur herë pas here, derisa shumica e lëngjeve është avulluar, rreth 5 minuta. 13.Shtoni kripë dhe qepët e njoma dhe pritini kesadijas në copa të vogla për t’i shërbyer.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment