Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës.
Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij:
1-Ju ndihmon të qëndroni të hidratuar.
2-I mbushur me lëndë ushqyese dhe komponime të dobishme bimore, duke përfshirë kaliumin, magnezin dhe vitaminat A dhe C. Është gjithashtu relativisht i ulët në kalori.
Këtu janë lëndët ushqyese në 1 filxhan (152 gram) shalqi të prerë në kubikë:
* Kalori: 46
* Karbohidratet: 11.5 gram
* Fibra: 0.6 gram
* Sheqeri: 9.4 gram
* Proteina: 0,9 gram
* Yndyrë: 0.2 gram
* Vitamina A: 5% e vlerës ditore (DV)
* Vitamina C: 14% e DV
* Kaliumi: 4% e DV
* Magnezi: 4% e DV
3-Mund të ketë efekte antikancerogjene
Disa përbërës bimorë të gjetur në shalqi, duke përfshirë likopenin dhe kukurbitacinën E, mund të kenë efekte të mundshme antikancerogjene.
Ndërsa rezultatet e studimit janë të përziera, marrja e likopenit mund të lidhet me një rrezik më të ulët të disa llojeve të kancerit, si p.sh. prostatës.
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
Dieta më e mirë për jetëgjatësi është ajo që përfshin shumë fruta, arra dhe bishtajore, perime dhe drithëra të plota. Ushqimet që duhet të kufizohen ose të shmangen për jetëgjatësi përfshijnë ato të pasura me sheqer të shtuar, yndyrë...
Me siguri e ke bërë dhe ti! Të ka rënë ushqimi nga dora dhe e ke “shpëtuar” kur ka kaluar më pak se 5 sekonda në tokë. Por, sa i sigurt është ky rregull 5 sekondësh dhe a kemi...
Lini një koment