Prisni pataten e ëmbël dhe piqeni në mikrovalë për rreth 8 minuta. Lëreni të ftohet.
Ngrohni vajin në një tigan. Shtoni qepën, kungullin e njomë, piperin dhe karotën. Skuqini për 5 minuta derisa të zbuten. Lërini të ftohen. Vendoseni në blender.
Shtoni trumzën, hudhrën, pastën e domates së tharë, kuskusin dhe pataten e ëmbël të ftohtë. Procedoni derisa masa të bashkohet.
Formoni 12-15 kroketa dhe rrotullojini në thërrimet e bukës. Ftoheni në frigorifer për 20 minuta ose më shumë.
Ngrohni pak vaj në një tigan. Shtoni kroketat dhe skuqini për 4-5 minuta derisa të marrin një ngjyrë të lehtë të artë nga të gjitha anët.
Shtyp bananen me pirun derisa të bëhet krem. Shto tërshërën, vajin/gjalpin dhe kanellën (nëse do). Përzieji mirë derisa të krijohet një masë homogjene. Me duar të lagura formo toptha ose shtypi si biskota të vogla. Vendosi në një tavë...
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
Komento