Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Ngroheni furrën në 180C.
Për pjesën e sipërme, rrihni së bashku 50 gr gjalpë të zbutur dhe 50 gr sheqer kaf deri sa të bëhen kremoze. Përhapeni deri në një të katërtën e një tave torte 20 cm. Sipër vendosni 7 rrathë ananasi (duke e rezervuar shurupin për më vonë), më pas vendosni 7 qershi glace në qendrat e unazave.
Vendosni 100 gr gjalpë të zbutur, 100 gr sheqer pluhur të artë, 100 gr miell që fryhet vetë, 1 lugë pluhur pjekjeje, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 vezë në një tas së bashku me 2 lugë gjelle shurup ananasi të rezervuar. Duke përdorur një rrahëse elektrike, rrihini në një konsistencë të butë.
Hidheni me lugë në tepsi sipër ananasit dhe lëmojeni atë në mënyrë që të jetë në nivel. Piqeni për 35 minuta. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta, më pas hidheni në një pjatë. Shërbejeni të ngrohtë me një lugë akullore.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento