Sugjerojmë:

Tortë e përmbysur me ananas

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
55 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
Për pjesën e sipërme
50 g gjalpë të zbutur
50 g sheqer kaf të butë
7 rrathë ananasi në shurup
7 qershi të karamelizuara
Për tortën
100 g gjalpë të zbutur
100 gr sheqer pluhur i artë
100 gr miell që fryhet vetë
1 lugë pluhur pjekjeje
1 lugë ekstrakt vanilje
2 vezë

    Ngroheni furrën në 180C.

    Për pjesën e sipërme, rrihni së bashku 50 gr gjalpë të zbutur dhe 50 gr sheqer kaf deri sa të bëhen kremoze. Përhapeni deri në një të katërtën e një tave torte 20 cm. Sipër vendosni 7 rrathë ananasi (duke e rezervuar shurupin për më vonë), më pas vendosni 7 qershi glace në qendrat e unazave.

    Vendosni 100 gr gjalpë të zbutur, 100 gr sheqer pluhur të artë, 100 gr miell që fryhet vetë, 1 lugë pluhur pjekjeje, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 vezë në një tas së bashku me 2 lugë gjelle shurup ananasi të rezervuar. Duke përdorur një rrahëse elektrike, rrihini në një konsistencë të butë.

    Hidheni me lugë në tepsi sipër ananasit dhe lëmojeni atë në mënyrë që të jetë në nivel. Piqeni për 35 minuta. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta, më pas hidheni në një pjatë. Shërbejeni të ngrohtë me një lugë akullore.

Komento