2 lugë gjelle uthull vere të bardhë ose lëng limoni
Hidhni të verdhat e vezëve dhe mustardën në një tas, i rregulloni me kripë dhe piper dhe i përzieni së bashku derisa të kombinohen plotësisht.
Përziejeni vazhdimisht, shtoni një pikë të vogël vaji dhe përzieni derisa të bashkohet plotësisht, më pas shtoni një pikë tjetër dhe vazhdoni nga një pikë derisa të verdhat dhe vaji të bashkohen dhe të fillojnë të trashen.
Pasi të jeni të sigurt se vaji dhe vezët po bashkohen, mund të shtoni pak më shumë vaj në të njëjtën kohë, por jini të durueshëm, pasi shtimi i vajit shumë shpejt do të bëjë që majoneza të ndahet dhe të thahet.
Pasi të jetë futur i gjithë vaji në vezë dhe të keni një majonezë të trashë, me lugë, hidhni uthullën ose lëngun e limonit dhe rregulloni sipas shijes. Ruhet ne frigorifer për dy dite.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento