2 lugë gjelle uthull vere të bardhë ose lëng limoni
Hidhni të verdhat e vezëve dhe mustardën në një tas, i rregulloni me kripë dhe piper dhe i përzieni së bashku derisa të kombinohen plotësisht.
Përziejeni vazhdimisht, shtoni një pikë të vogël vaji dhe përzieni derisa të bashkohet plotësisht, më pas shtoni një pikë tjetër dhe vazhdoni nga një pikë derisa të verdhat dhe vaji të bashkohen dhe të fillojnë të trashen.
Pasi të jeni të sigurt se vaji dhe vezët po bashkohen, mund të shtoni pak më shumë vaj në të njëjtën kohë, por jini të durueshëm, pasi shtimi i vajit shumë shpejt do të bëjë që majoneza të ndahet dhe të thahet.
Pasi të jetë futur i gjithë vaji në vezë dhe të keni një majonezë të trashë, me lugë, hidhni uthullën ose lëngun e limonit dhe rregulloni sipas shijes. Ruhet ne frigorifer për dy dite.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento