Brusketa me djathë dhie, dardhë dhe arra

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
4 dardha të vogla
1 lugë gjelle vaj ulliri
2 lugë mjaltë
4 feta bukë të cilësisë së mirë, të prera në feta
200 gr djathë dhie të butë
1 grusht qepë të njoma të grira
50 gr arra, të prera thërrmuara
2 lugë gjelle uthull balsamike të cilësisë së mirë

    Ngrohni një tigan grilë. Pritini dardhat në të katërtat ose të tetat, i lyeni me vaj dhe i rregulloni me kripë. Gatuajini për disa minuta derisa të vijëzohen nga të gjitha anët, më pas spërkatini me mjaltë.

    Ndërkohë thekim buken. Përhapeni djathin e dhisë mbi bukë dhe sipër vendosni dardhat, qepët e njoma dhe arrat. Hidhni mbi to uthull balsamike dhe shërbejeni.

Komento